söndag 10 maj 2009

Tjafs om mat!

Igår var det kalas hos lilla Filip som fyllde 2 år. Tänk vad tiden går fort.
Efter det skulle det komma finbesök av Josefin och Fredrik. De våldgästa oss och vi bjöd på grillar, det grillade köttet blev dock lite för mkt bränt, men trevligt sällskap gör ju att man mår bra ändå. Tack snälla ni för att ni tittade förbi. Du vet Josse att det betydde mkt just nu!

Alex äter så himla dåligt hemma och vi vet inte vad vi ska göra åt det. Allt vi provar eller fixar åt honom vill han knappt ha. Kolhydrater och fibrer är ju det mest viktigaste han behöver för att blodsockret ska ligga så bra som möjlig och att han inte ska få känningar.
Frukost:1½dl knappt med Filmjölk med cherrios + knappt en halv knäcke med kaviar.
Mellis FM: Är han på dagis äter han 1 knäcke med mjölk. Är han hemma knappt 1 knäcke och knappt ett glas med mjölk.
Lunch dagis: Oftas 1 portion med mat ibland 2 om det är mat han gillar. Hemma: Om vi äter spagetti och köttfärssås då äter han jättebra, men det kan man ju itne äta varje dag.
Mellis EM: Knäcke och mjölk
Middags: Potatis och stek t.ex Äter knappt 2 små potatisar och lite kött, sås, några grukbitar.
Kvällmat: 1½dl med filmjölk och flingor.
Det är skit jobbigt att hela tiden få en konflikt varje gång vi ska äta. Antingen vill han inte ha och stenvägrar ävn fast vi försöker trixa och prova olika metoder för att han ska äta eller så äter han bra en liten stund tills han börjar känna sig mätt och då kan han bara lämna allt och inte vill äta mer. Oftas då med så har han knappt ätit en helportion. Det är ju livsviktigt för honom att äta mat. Normalt sätt om han hade varit en vanlig 4 åring så hade han kunnat äta när det var dags nästa gång, men så fungerar det ju inte för han.
Igår kväll låg han på 6mmol när han skulle sova och det är ju jättebra, men han sjunker så fort på natten att det är viktigt att han får i sig bra med kvällmat innan. men han stenvägra. Tills slut fick johan i han en liten knäcke och mjölk. Natten var lugn för hans del, men jag låg och vakana från och till hela natten och kolla hans blodsocker med jämna mellanrum.
Skit, att allt detta ska hända just honom. Han är ju så liten och oskyldig för faan!
Johan och Alex ska till badhuset i Finspång idag på plask och lek. Då kommer det vara jätte viktigt att han äter bra innan de åker dit.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar