söndag 20 april 2014

Vattenkopp och kaffekopp!

I onsdags var vi hos min mamma o hälsade på. När vi kom hem hade Alice fått en prick på ögonbrynet. Trodde det var typ ett myggbett. Men torsdag morgon hade hon fler och även Lukas. Jo, det är vattenkoppor. Plopp plopp plopp överallt! Finaste med hans barn skulle komma upp och hälsa på och sova över. Tur att de redan haft det. Mina kottar var inte speciellt påverkade av kopparna än. När gästerna kom fikade vi lite och dom kom på plats. De var redan här kl 10:30. Till lunch fick det bli Donken för att sen fars ut till Tropikariet. Barnen var lagom förväntansfulla och väl inne blir vi varnade att ta Alice napp. De små aporna i första rummet kunde ta nappar. Sagt o gjort la jag Alice napp min min ficka i min tröja. Går in i första rummet. Tar väl inte mer än 5 minuter så hoppar en apa på mej o snor Alice napp ur min ficka...... Jäkla apa!!
Lukas blir livrädd o börjar gråta jag far efter apan som studsar iväg med nappen. Tror ni vi fick tillbaka den? Nä.
Jag säger till personal som skulle ta hand om det. Sen går vi vidare. Barnen tyckte det var kul att kolla på alla ormar o fiskar och STORA hajar. Vid 14 hade de klapptajm av orm o skorpioner o spindlar. Mina grabbar var litethållsamma o vågade inte klappa ormen, men P dotter klappade massor. Hon va riktigt tuff må ja säga. Hon sa att hon tyckte den kändes skönt. 
Jag vågade oxå klappa ormen. Sen tog dom fram en skorpion. Alla ungar försvann o jag stod kvar och tänkte att en sån vill ja ha på mej. Någon gång i livet måste man ju prova liksom. Och det gjorde ja. Jag hade en stor skorpion på min underarm. Jag kände mej lagom mallig faktiskt. 
Hehe, kolla vad ballt! Det ser nästan ut som en 3D tatuering. 

Alice kollar in rockorna!
Lukas och Bruce.
Alex och Krokis

Efter det besöket åkte vi hem en stund o softa lite. Sen ner till lekparken vid laxtrappan. Vädret var kanon och ungarna slängde av sej jackorna och busa loss. Vi kanske var där någon timma innan vi begav oss till Konsum vid saluhallen. 5 barn inne i en affär är sport alltså! Många viljor på en o samma gång. 
Hem o börja med maten som tog längre tid än vi räknat med. Feltajming big time! 
Kyckling o pomme!

Barnen sov bra hela natten o plats fick alla. P dotter tyckte ja hade stor lägenhet. Hållet med henne. Vi var bjudna ut till mamma på låååååååångfredagen som gick alldeles för fort. P o hans kottar var med ut dit oxå. Mat o fika och påskäggs jakt.
Timmarna där flög iväg o till slut var det dags att fara hemåt. P o hans barn hade ett par timmar hem så det var dags att åka.

När vid stog och sa hejdå till varandra kommer det där vemodet på en gång. Hatar att lämna honom och se han åka. Jag vill va med honom hela tiden. Men eftersom vi bor 15 mil ifrån varandra är det väldigt svårt! Då återgår vi till det vanliga genom att skriva mess till varandra i en app.
Det är kul det oxå, och jag är glad att det finns all sorts kommunikation nu för tiden.

Nu blire en kaffekopp!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar