lördag 3 september 2011

10 minuters burken!

Idag ska Alex och jag till Hageby-centrum. Jag har bara varit där 2 gånger innan. Vi ska till butiken Panduro. Vi ska köpa knappar eller liknande. Dom ska vara till det här:
Som ni alla vet har Alex haft det väldigt jobbigt med att alltid ta sina sprutor. Vi lägger ungefär 10 minuter varje gång på tjafs när vi ska ta sprutan á 4-5 gånger per dag. För att han ska bli mer positiv till detta med sprutor så får han tjäna tid. Varje sprut-stick innebär 10 minuter. En knapp = 10 minuter som läggs i en burk.
Förutsättningen för att få 10 minuter är att inte tjfsa med oss om vart sticket ska vara, inte tjafa om att han inte vill ta den osv... Det ska bara var så att han ska dra upp tröjan o låta oss sticka.
Sen kan han växla in sina minutrar med nån av oss föräldrar. Han kan även spara minutrar o göra något längre med nån av oss! Tex få ihop 2 timmar så vi kan åka o bada eller använda sina 10 minutar direkt o kanske bara leka en stund. Än så länge har Alex tjänat ihop 60 minuter. Så det är därför vi måste fixa till en burk o lite knappar.
Vi hoppas att detta kommer att fungera. Vi fick det som förslag av kuratorn på vrinnevisjukhuset. Det är så skönt att prata med nån utomstående som ändå är utbildat med detta. Vi är så inrutade o ser nog inte ideér längre. Det är skönt att byta ut dessa 40-50 minutrar varje dag med tjafs till kanske 40-50 minutrar till något skoj tillsammans med Alex.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar