torsdag 17 januari 2013

Älskade Alex....

Han är så duktig. Idagvar vi uppe på diabetesmott och satt en navigator. 
Sensorn sätts på överarmen i underhudsfettet. En liten plastslang, kan man säga. Sen har man en mottagare ( där man ser värdet på bs) 
Denna ska sitta i 5 dagar och mäta blodskr konstant. Var 10 minut kan man se ett nytt resultat. Den piper ( varnar) om man går under 3,3 så man kan förhindra en känning, och den vibrerar om man går över 12,2 så man ev kan ta insulin. Sen finns det alltid en pil på displayen som visar om bs är på väg upp eller ner. Man har råkoll på blodsockret. Synd att man inte alltid kan få ha en sån här. Alex hade fått Emla innan så sticket inte skulle göra så ont, vilket det inte gjorde heller. 
Vi måste skriva ner allt han äter också under dessa dagar. Sen den 24/1 ska vi tillbaka och utvärdera värdera. Sen träffa doktorn. 
Sensorn och, mottagaren får inte komma ifrån varandra för då bryts kontakten. Så Alex har den i en liten väska som han kan haka fastighet brallan. Imorgon har han tennisträning då måste jag stanna och bara se till att den ligger. Bra bredvid planen så det inte blir osynkat. 
Han är så duktig, Alex! Vi sa att han är som Ironman fast han har sin grej på armen ist för på bröstet...hehe! 

Annars rullar allt på. Dagis, skola, mjölkersättning, disk, städ, gnäll och skratt. Ska fixa mkt i helgen inför dopet nästa helg 26/1. Ska baka vaniljbullar, stryka killarnas skjortor, och jeans de ska ha, Alice klänning med så det bara är att hänga in. 
Det ska bli kul med dop igen. Kul att det är tulpan säsong nu. För det tänkte jag köpa och ha på borden. 

Nu ska jag laga middag, spagetti och......köttfärssås!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar