måndag 8 april 2013

Helgen som var!

Påsklovet och helgen är slut...igen! Allt går fort nu, även fast vintern håller sig kvar. Alice blev 7 månader i förrgår. Det firades med en gofika. Alice åt majskrokar och vi andra varsitt winerbröd. Hennes första fall har nu inträffat med. Hon ramlade ner från soffan igår. Som tur så slog hon sig inte. Bara ett chockat ansiktsuttryck. Ändå så satt både jag å johan i soffan. Fasen vad fort det går när det väl inträffar. Så från å med nu är det golvet som gäller på heltid.

Igår for vi till Finspångs badhus. Pojkarna var eld och lågor inför besöket där. Alice fick vara hos farmor. Det blir så svårt att ha med henne då pojkarna vill springa överallt och åka vattenrutchkanna. Vi hade jättekul. Nöjda och ganska glada ( övertrötta barn) for vi till farmor o farfar och blev glatt överraskade med god middag. Det hade vi inte väntat oss. Skönt att slippa ställa sig självbild spisen när man själv håller på att bli övertrött. Vid 1930 sov Alex å Alice. Lukas vet jag inte riktigt varför han va vaken. Men han fick somna hos mig i soffan. Lite kli på ryggen och 5 minuter senare sov han med. Den lilla killen behöver så mkt kel just nu. Mycket i huvudet på en 4 åring som börjar komma underfund med att fantasi och verklighet är olika saker, döden och andra stora frågor som en fyraårig har. Man försöker förklara så gott man kan för att han ska förstå.

Alex var inte taggad för skolan igen, men en tur till skolmuseumet idag gjorde nog susen....eller va det fikat han fick med sig?

Renoveringen har tagit en början här nu med. Så skönt att kunna leja bort och bara pröjsa allt. Inte behöva bry sig om nåt alls. Taket är först ut att bytas ut. En vecka räknas det ta och de började igår. Så i början sv. Juni räknas allt va klart. Tak, murning av mexiteglet, altan och förstukvist, isolerat nya fönster, trapp ner till källaren utvändigt. Allt kan äntligen bli bra!
Jag är så glad att vi var möjlighet att leja allt.

Nu ska jag dricka upp min kopp med kaffe o sen dra igång städat....onödigt ont..aj!

/// anna





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar